Cursus


De EHBO vereniging Nederweert organiseert diverse cusrsussen voor jeugd en voor volwassenen. Alle cursussen worden gegeven door eigen kaderinstructeurs en jeugdleiders en voldoen aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Cursussen en herhalingslessen worden volgens het competentiemodel gegeven zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Alle cursussen en opleidingen leiden tot een certficaat of diploma. Ook niet leden van de EHBO vereniging kunnen herhalingslessen volgen. Naast de reguliere cursussen verzorgt de vereniging ook maatwerkcursussen en specifieke cursussen. Nadere informatie over cursusdata, de inhoud van de cursussen en de prijzen kunt u aanvragen bij het secretariaat: secretariaat@ehbonederweert.nl of verder op deze pagina.

U kunt ook een e-mail sturen naar opleidingen@ehbonederweert.nl

Jeugdcursussen
Voor de jeugd van 11 tot 16 jaar worden er twee soorten cursussen verzorgd. De zogenaamde a-cursus voor basischoolleerlingen en de B-cusrsussen voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De kinderen worden via de basisschool benadert.

Volwassenen
Vanaf het 16e jaar kan iedereen een volledige ehbo-cursus volgen. De 16 lessen tellende cursus start op 30 oktober en wordt in het voorjaar afgesloten met een examen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de cursist het zogenaamde Eenheidsdiploma. De cursist kan zich daarna als lid aanmelden bij de EHBO vereniging, maar dat is niet verplicht. Het diploma is 2 jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van 6 herhalingslessen per jaar of het afleggen van een competentietest na 2 jaar. Zowel de herhalingslessen als ook de competentietesten worden door de EHBO vereniging van Nederweert verzorgd. De cursus kost € 175,00 incl. examenkosten, administratiekosten en cursusmateriaal.

AED cursus
Ook dit jaar start er weer een AED cursus. Deelname is alleen mogelijk door personen vanaf 16 jaar. Een EHBO diploma is niet verplicht maar wel handig.De cursus wordt in 2 lessen van 2,5 uur gegeven en kost € 35,00 incl. examengeld en lesmateriaal.

De cursus is op dinsdag 27 mei 2014 en dinsdag 3 juni 2014.

Eerste hulp aan kinderen
Deze cursus is speciaal bedoeld voor volwassenen die met kinderen werken en natuurlijk ouders. De cursus wordt tijdens 9 lessen van 2,5 uur gegeven en kost  € 97,50, incl. certificaat.
Cursusdata zijn: 5, 12, 19, 26 september,   3, 10, 24, 31 oktober en 7 november.  

Thema-avond voor ouderen.
Eerste Hulp Aan Ouderen op 17 december.
De cursus bestaat uit 1 les, waarin zowel theorie als praktijkhandelingen naar voren komen. Doelgroep: Hulpverleners die met ouderen omgaan, Mantelzorgers, ouderen enz…
Vooropleiding: geen.  De kosten bedraqen €  20,00.

 

C:akepathehbo nederweert2.jpg

 [created by: Get.Noticed]